آفت کش ها, قارچ کش ها, محصولات

فانجی گارد

فانجی گارد (مخلوط بردو)  پودر با قابلیت ترشوندگی ۲۴%

Fungi guard (Bordeaux mixture) WP 24%

بسته بندی : یک کیلوگرم

معرفی :

فانجی گارد با نام عمومی مخلوط بردو قارچ کش و باکترى کش مسى با فرمولاسیون جدید WP 24%   برای اولین بار توسط شرکت گیاه در کشور به ثبت رسیده است. فانجی گارد با اثر حفاظتی جزء ایمن ترین سموم معدنى و حاوى سولفات مس خنثى شده با مواد قلیایی است. با توجه به نوع فرمولاسیون و مواد تشکیل دهنده، فانجی گارد قابلیت استفاده در کشت هاى ارگانیک را دارد. این قارچ کش داراى مواد همراه پخش کننده است که باعث افزایش توانایى آن در کنترل بیمارى هاى قارچى و باکتریایى مى شود. فانجی گارد داراى خواص چسبندگی مناسب بوده و هنگام محلول پاشی پوشش یکنواختى روى گیاه تشکیل مى دهد. این پوشش یکنواخت مى تواند بصورت تدریجى باعث آزاد شدن یون مس شود و کنترل بیمارى ها را به صورت طولانى مدت میسر نماید.

موارد مصرف در سایر کشورها:

برای پانسمان زخم های شانکر و گموز درختان میوه پس از پاکسازی آنها و همچنین محلول پاشى بعد از ریزش برگ ها در پاییز و قبل از تورم جوانه ها علیه بیمارى هایی مانند: لکه غربالى، پیچیدگى برگ، لکه آجرى و آتشک درختان میوه هسته دار و دانه دار، بیماری های بلايت گردو يا پوسيدگي مغز و لكه سياه يا آنتراكنوز گردو، شانكر سيتوسپورائي درختان ميوه هسته دار و دانه سخت، لكه آجري بادام، پوسيدگي طوقه مرکبات (گموز)، شانكر باكتريايي ليموترش، پوسيدگي فيتوفتورايي ريشه و طوقه پسته (گموز)، اسكب انار، لكه طاووسي زيتون، سفیدک داخلی کدوئیان کاربرد دارد.

نحوه تاثیر:

 یون مس موجود در قارچ کش فانجی گارد عامل کنترل کننده قارچ ها و باکترى ها است. مس بصورت کاتیون Cu+2 به راحتى در اسپور قارچ هاى حساس تجمع مى یابد. این کاتیون با آنزیم هایى که داراى گروه سولفیدریل، هیدروکسیل، آمینو یا کربوکسیل هستند کمپلکس تشکیل داده و آنها را غیر فعال مى کند. در نتیجه باعث بروز اختلال عمومى در متابولیسم آنها شده و انسجام عوامل قارچى و باکتریایى را به هم مى زند. همچنین یون آزاد مس Cu+2 مانع تشکیل پروتئین در قارچ ها مى شود و قادر است از جوانه زنى اسپورهاى قارچ و تشکیل لوله هاى تندش به داخل سلول هاى گیاهى جلوگیرى کند. پس از محلول پاشى فانجی گارد یک لایه از این ماده روى سطح گیاه باقى مانده که به تدریج از این لایه یون مس آزاد شده و در مدت طولانى از عفونت هاى مجدد قارچى جلوگیرى می کند. اثر طولانى و تدریجى فانجی گارد به مراتب بهتر از حذف آنى اسپورهاى قارچ در زمان سمپاشى مى باشد.

میزان و موارد مصرف:

نام محصولنام بیماريمیزان مصرف
درختان میوه هسته دارشانکر باکتریایی Pseudomonas syringae0/6 کیلوگرم در ۱۰۰ لیتر آب

توصیه فنی در مورد مصرف فانجی گارد :

  • برای رسیدن به بهترین نتیجه باکتری‌کش و قارچ کش فانجی گارد در زمان های‌ پس از ریزش برگ‌ها، قبل از تورم جوانه‌ها و پس از بستن میوه‌ها محلول پاشی می شود.
  • فاصله بین آخرین سمپاشی تا برداشت محصول ۷ روز می باشد.
  • فانجی گارد هنگامى مصرف شود که سرماى بهاره برطرف شده باشد.
  • استفاده از این قارچ کش به دلیل تماسی بودن آن؛ پس از استقرار عامل بیماری موثر نیست.
  • به دلیل خاصیت گیاهسوزی بردو؛ در مرحله رشد کامل گیاه مصرف شود. از مرحله دوم گلدهی تا ریزش کامل گلبرگ ها از محلول پاشی این قارچ کش خودداری شود.
  • فانجی گارد با روغن هاى معدنى و گیاهى از جمله روغن سوپر ولک گیاه قابل اختلاط است اما نباید با حشره کش هاى ارگانو فسفره، کاربامات و نیز سمومى که در محیط قلیایى تجزیه مى شوند، مخلوط شود.
  • فانجی گارد برای زنبور عسل و دشمنان طبیعی بی خطر است (به شرطی که مستقیم روی آنها پاشیده نشود) ، ولی برای ماهی ها و سایر آبزیان مضر است.
  • بهترین زمان مصرف، قبل از ظهور علائم بیماری روی گیاه و جهت پیشگیری از بروز بیماری است.