اکسى کلرور مس (کوپر اکسى کلراید) WP 35%
COPPER OXYCHLORIDE WP 35%
Oral LD50 =700-800 mg/kg
بسته بندي: یک کیلویى
معرفی
اکسى کلرور مس قارچ کش و باکترى کش تماسى با اثر حفاظتى از گروه ترکیبات مسى Inorganic است که توسط برگ، ساقه و ریشه جذب شده و موجب اختلال عمومى در متابولیسم سلولى و رسوب پروتئین ها در پاتوژن ها مى شود. آزاد شدن تدریجى یون مس در اکسى کلرور مس به مرور و به صورت آهسته مى باشد (کند رها شونده) که به همین دلیل داراى گیاه سوزى کمترى است. دوام قارچ کش هاى محافظتى به زمان مصرف، مقدار مصرف و شرایط آب و هوایى بستگى دارد. این ترکیب قارچ کش و باکتري کش حفاظتی بوده و به علت میل ترکیبی بالایی که با گروه کربوکسیل و آمین دارد با پروتئین ها واکنش داده و به عنوان یک عامل بازدارنده آنزیم عمل می کند، این ترکیب جذب اسپورهاي در حال جوانه زنی شده و تا زمانی که غلظت آن به حد کشندگی اسپور برسد موجب نابودي آن می گردد، ولی عمده اثر آن در ممانعت از جوانه زنی اسپورها و رشد قارچ است.
میزان و موارد مصرف:
نام محصول | بیماری | مقدار مصرف |
درختان ميوه سردسیری | بیماری مومیایی درختان میوه سردسیری | ۳ در هزار |
پيچيدگي برگ هلو | ۳ در هزار | |
مركبات | گموز مركبات | دوغاب ۱ درصد |
نخيلات | پوسيدگي گل آذين نخیلات | ۲ در هزار |
سبزي و جاليز | بادزدگی سیب زمینی | ۳ در هزار |
سفيدك کرکی گوجهفرنگي | ۳ در هزار | |
سفیدک کرکی سبزی و جالیز | ۱ تا ۲ کیلوگرم در هکتار |
علاوه بر محصولات جدول فوق، اکسی کلرور مس براى کنترل بیماری های آتشك درختان ميوة دانه دار، بلايت گردو يا پوسيدگي مغز گردو، شانكر سيتوسپورایي درختان ميوه هسته دار و دانه سخت، بيماري غربالي درختان ميوه هسته دار، شانكر و سرخشكيدگي ناشي ازسيتوسپوراي دانه دارها، شانكر باكتريايي درختان ميوه هسته دار، لكه آجري بادام، لكه سياه يا آنتراكنوز گردو، سفيدك داخلي مو، شانكر باكتريايي ليموترش، پوسيدگي فيتوفتورايي ريشه و طوقه پسته (گموز)، اسكب انار، بيماري لكه طاووسي زيتون و پوسيدگي طوقه درگیاهان زینتی مصرف مى شود. (جهت اطلاع از جزئیات موارد اشاره شده به کتاب فهرست آفات، بیمارى ها و علف هاى هرز سازمان حفظ نباتات کشور که ستاره دار (*) مى باشند؛ مراجعه نمایید).
مدیریت کاربرد
- اکسی کلرور مس قارچ کش مجاز در کشاورزي ارگانیک، براساس استاندارد براساس اتحادیه اروپا ۸۳۴/۲۰۰۷، ۸۸۹/۲۰۰۸ و همچنین استاندارد ارگانیک ملی ایران می باشد.
- برخی از ارقام سیب و گلابی به این قارچ کش خصوصاً در هوای گرم حساس هستند. درصورت تمایل به سمپاشی در سطح کم (۱ تا ۲ درخت) آزمایش و در صورت کسب نتیجه مطلوب اقدام به سمپاشی شود.
- روی برخی از واریته های سیب ممکن است ایجاد زنگار می کند.
- در محیط های خنثی فقط پایدار است، ولی در برابر حرارت بصورت مخلوط با سایر قارچ کش ها و حشره کش های خنثی و یا قلیایی تجزیه شده و اکسید تولید می کند.
- در فصل رشد از مصرف اکسی کلرور مس در هوای گرم، رطوبت بالا، اسپری با دز بالا و اختلاط با روغن های معدنی بیش از ۰/۵ درصد خودداری شود.
- بهترین زمان مصرف، قبل از ظهور علائم بیماری روی گیاه و جهت پیشگیری از بروز بیماری است.
- جمع آوري و سوزاندن برگ هاي آلوده ريخته شده و هرس شاخه هاي آلوده در پاييز قبل از سمپاشي اکسی کلرور مس توصيه مي گردد.
- براى زنبور عسل کم خطر(به شرطی که مستقیم روی آنها پاشیده نشود) و براى ماهى ها و دیگر آبزیان خطرناك است.
ملاحظات
- در صورت مصرف قارچ کش براى مواردى که در کشور ثبت نشده اند، زیر نظر کارشناسان گیاهپزشکى مدیریت حفظ نباتات استان در سطح کم آزمایش و در صورت موفقیت و عدم عارضه مصرف شود.
- طبق نظر کارشناس گیاه پزشک و بر اساس موازین پیش آگاهى مصرف شود.
- به منظور جلوگیرى از پدیده مقاومت این قارچ کش در تناوب با سایر قارچ کش ها استفاده شود.
- از اختلاط آن با آفت کش ها و کود هاى شیمیایى خوددارى و قبل از هر گونه اقدامى با کارشناس گیاه پزشک مشورت شود.
- قبل از مصرف، برچسب محصول وکاتالوگ فنى آن را بدقت مطالعه و موارد مندرج در لیبل و بروشور را کاملاً رعایت فرمایید.
- شرکت گیاه در قبال عواملى که خارج از کنترل شرکت بوده و یا در اثر استفاده نادرست از محصول باشد، مسئولیتى نمى پذیرد.
- فروش، زمان و نحوه مصرف این قارچ کش/ باکتری کش فقط با نسخه گیاه پزشک و از فروشگاه های معتبر دارای مجوز؛ مجاز است.