كوپراكسي كلرايد

Copper-Oxychloride-1نام عمومي: Copper oxychloride            

درجه سمیت: LD50: 700-800 mg/kg

فرمولاسيون شركت گياه: ۳۵% WP             

دوره كارنس: ۱۴ روز

 

معرفی:

اين قارچ كش در بازار با نام تجاري كوپراكسي كلرايد گياه Copper oxychloride 35% WP موجود است. كوپراكسي كلرايد قارچ كش و باكتري كش از گروه آينورگانيك  (INORGANIC) بوده كه به صورت پودر قابل اختلاط با آب (۳۵%WP) جهت كنترل طيف وسيعي از پاتوژن­ها استفاده مي‌شود. اين تركيب در آب و حلال­هاي آلي به مقدار كم حل مي‌شود ولي كنترل طيف وسيعي از پاتوژن­ها استفاده مي‌شود. اين تركيب در آب و حلال‌هاي آلي به مقدار كم حل مي‌شود ولي در اسيدهاي قوي معدني با توليد نمك حل مي‌شود. در محيط‌هاي خنثي بسيار پايدار است. كوپراكسي كلرايد براي پستانداران و انسان سميت ضعيفي داشته و براي زنبور عسل و ماهي‌ها نيز بي‌خطر مي‌باشد.

 

مكانيسم اثر:

كوپراكسي كلرايد قارچ كش و باكتري‌كش حفاظتي بوده و به علت ميل تركيبي بالايي كه با گروه كربوكسيل و آمين دارد با پروتئين‌ها واكنش داده و به عنوان يك عامل بازدارنده آنزيم عمل مي‌كند، اين تركيب جذب اسپورهاي در حال جوانه زني شده و تا زمانيكه غلظت آن به حد كشندگي اسپور رسيد موجب نابودي آن مي‌گردد، وي عمده اثر آن در ممانعت از جوانه‌زني اسپورها و رشد قارچ است.

 

موارد مصرف:

كوپراكسي كلرايد به منظور كنترل بيماري‌هاي مختلفي نظير بلايت، سفيدك دروغي، زنگ و انواع لكه‌برگي­ها روي طيف وسيعي از محصولات كشاورزي مثل انگور، زيتون، درختان ميوه دانه‌دار و هسته‌دار، مركبات، موز، چاي، سيب‌زميني، گوجه‌فرنگي، چغندر، كرفس، هويج و … قابل استفاده است، مزيت اين سم نسبت به تركيب بر دو سهولت در استفاده و خطر كمتر آن است. اكسي كوپ چون كمتر در آب حل مي‌شود گياهسوزي كمتري دارد.

 

سازگاري و اختلاط:

كوپراكسي كلرايد در دز توصيه شده روي گياهان مذكور گياهسوزي ندارد، به استثناي هويج و سيب‌زميني كه در برخي شرايط ايجاد گياهسوزي مي‌كند. روي برخي از واريته‌هاي سيب ممكن است ايجاد زنگار كند. اختلاط اين تركيب با تركيبات جيوه‌اي، DNOC، لايم سولفور و قارچ‌كش­هاي آلي گوگردي يا ديتيوكاربامات­ها (تيرام، زيرام، فربام، واپام، نابام، مانب، زينب، پروپينب و مانكوزب) نياز به آزمايش مخلوط حاصله دارد. در محيط‌هاي خنثي بسيار پايدار ولي در برابر حرارت به صورت مخلوط با ساير قارج‌كش­ها و حشره‌كش­هاي خنثي يا كمي قليايي تجزيه شده و اكسيد توليد مي‌شود. كوپراكسي كلرايد اگر طولاني مدت در معرض آهن و ساير فلزات باشد ايجاد خورندگي مي‌كند.

 

موارد توصيه كوپراكسي كلرايد در محصولات كشاورزي در ساير كشورها مانند جدول زير مي‌باشد:

نام محصول

نام بيماري ميزان مصرف
زيتون بيماري لكه طاووسي زيتون

۳ در هزار

درختان ميوه دانه‌دار و هسته‌دار

آتشك درختان ميوه دانه‌دار، شانكر باكتريايي درختان ميوه هسته‌دار ۳ در هزار
پوسيدگي فيتوفترايي درختان ميوه

۵ در هزار

پيچيدگي برگ هلو ـ شانكر سيتوسپرايي ـ بيماري غربالي درختان ميوه هسته‌دار

۵-۳ در هزار

گردو

بلايت (پوسيدگي مغز)گردو ـ آنتراكنوز (لكه سياه) گردو

۳ در هزار

بادام

لكه آجري بادام ۳ در هزار
مركبات شانكر باكتريايي ليمو

۱ در هزار

سرخشكيدگي مركبات

۵ در هزار
گموز مركبات

۱ درصد (دوغاب به بافت خشبي)

پسته

گموز ۴ درصد (دوغاب به بافت خشبي)
نخيلات پوسيدگي گل آذين خرما (خامج)

۲ در هزار

سيب‌زميني

سفيدك دروني سيب‌زميني ۳ در هزار
سبزي و جاليز سفيدك دروني سبزي و جاليز، سفيدك پودري گوجه‌فرنگي

۲-۱ كيلوگرم در هكتار

گياهان زينتي

پوسيدگي طوقه

۲ در هزار

 

ملاحظات زیست محیطی:

  • حداقل به مدت ۳ هفته، احشام را از نواحی سم پاشی شده دور نگهدارید.
  • این سم برای ماهیان و سایر آبزیان زیان آور است.

 

ملاحظات عمومی:

  • جهت اطلاع از جزئیات با کارشناسان حفظ نباتات منطقه مشورت نمایید.
  • قبل از مصرف سم، برچسب آن را به دقت مطالعه نمایید.
  • فروش این سم بدون نسخه گیاه پزشک ممنوع است.
  • شرکت گیاه در قبال عواملی که خارج از کنترل شرکت بوده و یا در اثر استفاده نادرست از محصول باشد، مسئولیتی نمی­پذیرد.

 

 

 

http://www.20script.ir